
WISHLIST PT II
We schreven eerder al over het lijstje met gewenste ontwikkelingen. Met andere woorden: wanneer we genoeg inkomsten hebben, wat zijn we dan allemaal van plan? We kregen toen veel reacties, jullie vonden het interessant. En daarom schrijven we een ‘Wishlist pt II’.
Misschien beginnen met het duurste item op de lijst. En met duur bedoelen we ook écht duur: meer dan de ontwikkeling van de app zelf. Benieuwd nu?
’t Gaat over een eigen webversie. Klinkt een beetje zuur natuurlijk – jullie hadden waarschijnlijk iets sexyer verwacht – om zo veel neer te moeten leggen voor de vertaling van de app naar een desktopversie die minder gebruikt zal worden dan de app zelf.
En toch mag je de kracht van een groter scherm niet onderschatten. In een webversie kunnen we andere dingen tonen dan in de app. Denk aan grafieken, challenges, historieken, …
Voor onszelf, en dan bedoel ik ‘het bedrijf’, opent zo’n webversie ook perspectieven. Wie ons al even volgt, weet dat we 30% van de abonnementsprijzen kwijt zijn aan Apple en Google. Dat is hun ‘fee’ omdat we gebruik maken van hun platform en betalingssysteem. We klagen daar niet over, want we wisten het.
Maar een eigen webversie laat ons ook toe om een eigen betalingsplatform te gebruiken. Niet dat we dan 30% meer opbrengst gaan hebben: elk betalingsplatform (zoals Ingenico of Mollie) kost geld en we gaan zelf ook wat meer administratief + boekhoudkundig werk hebben. Alle beetjes helpen echter om te overleven als start-up. De kostprijs van die webversie gaat er wel voor zorgen dat dit niet iets voor onmiddellijk is.
Wat er sneller zit aan te komen, is de integratie met Polar. Want onze Polargebruikers, die watertanden bij het zien van de automatische export die we nu al enkele maanden hebben draaien naar Garmin.
Het rechtstreeks importeren vanaf het Polarplatform is iets dat natuurlijk mee op die agenda staat – maar prioriteit geven we aan de exportfunctie (want ja, Peak Pro hé).
We gaan ook manieren zoeken om jullie beter te begeleiden. Want dat is de basis van onze app.
We gaan suggesties doen om (nog) gevarieerder te trainen – we zien regelmatig doelen die soms 7 tot 10 maanden in de toekomst liggen. Dat specifieke schema gaat dan nog lang niet van start, er is dus nog zo veel dat we in die tussentijd kunnen doen om van jou een betere loper te maken. Daar gaan we dan actief advies geven.
In de laatste rechte lijn richting doel willen we ook met voedingstips komen. Heel gericht: hoeveel gram koolhydraten heb jij (niet iemand anders) op welke dag nodig?
Weer iets duurder, want lastig om te laten zien in een app, is dan weer een schema om aan je core te werken. Maar ook dat staat op het lijstje.
Zo, wie ons steunt weet weer wat we met die centjes gaan doen ?
About the author
![]() |
Gert Moermans is co-founder van trenara en 'rekenkundig genie'. Hij bedacht de algoritmes achter Trenara en voorspelt dus jullie besttijden. Lid van team paluko. Mail hem op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. |